Vanilková zmrzlina s krokantem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks vejce
1 lžička skořice
175 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
100 g sekané mandle
0.4 l smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
podle potřeby
olej na vymazání
Postup Vanilková zmrzlina s krokantem recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku vsypeme 100 gramů cukru a při mírné teplotě cukr mícháme, až je tekutý a zlatožlutý, vmícháme mandle a skořici. Vlijeme na vymazaný plech a po vychladnutí jemně rozdrobíme.
Vejce, zbytek cukru a vanilku ušleháme do jemné pěny. Z 1/4litru šlehačky ušleháme tuhou šlehačku, kterou opatrně vmícháme. Přidáme krokant, který jsme si před chvílí rozdrtili.Trochu krokantu si stranou necháme na ozdobu.
Hotovým krémem naplníme formu, kterou uzavřeme a dáme zmrazit.
Ze zbytku smetany s vanilkovým cukrem ušleháme tuhou šlehačku.
Zmrzlinu podáváme ozdobenu šlehačkou a posypanou krokantem.