Vanilková zmrzlina s krokantem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžička skořice
175 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
100 g sekané mandle
0.4 l smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vsypeme 100 gramů cukru a při mírné teplotě cukr mícháme, až je tekutý a zlatožlutý, vmícháme mandle a skořici. Vlijeme na vymazaný plech a po vychladnutí jemně rozdrobíme.

  2. Vejce, zbytek cukru a vanilku ušleháme do jemné pěny. Z 1/4litru šlehačky ušleháme tuhou šlehačku, kterou opatrně vmícháme. Přidáme krokant, který jsme si před chvílí rozdrtili.Trochu krokantu si stranou necháme na ozdobu.

  3. Hotovým krémem naplníme formu, kterou uzavřeme a dáme zmrazit.

  4. Ze zbytku smetany s vanilkovým cukrem ušleháme tuhou šlehačku.

  5. Zmrzlinu podáváme ozdobenu šlehačkou a posypanou krokantem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!