Valašské měsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 g máslo
20 g kakao
70 g cukr moučka
210 g hladká mouka
40 g mleté mandle
těsto 2
120 g máslo
200 g cukr moučka
100 g sušené mléko
2 lžíce citronová šťáva
200 g mleté mandle
100-140 g mleté piškoty
podle chuti
rum
na ozdobu
tmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva
náplň
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, kakaa, másla a mletých mandlí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.

  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme měsíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme.

  3. Připravíme si nepečené těsto z mletých piškotů, cukru moučka, másla, sušeného mléka, mletých mandlí, citronové šťávy a rumu podle chuti. Přes mikroten těsto vyválíme a vykrajujeme stejné tvary.

  4. Upečený měsíček potřeme marmeládou a přilepíme měsíček z nepečeného těsta. Valašské měsíčky necháme do druhého dne zaschnout, potom namáčíme do bílé čokoládové polevy a postříkáme tmavou čokoládovou polevou.

  5. Valašské měsíčky podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako neodolatelně dobré cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!