Valašská zabíjačková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
120 g tuk
1-2 ks cibule
150 g hladká mouka
podle chuti
cukr
sůl
majoránka
bobkový list
mletý pepř
mleté nové koření
5 dl nálev z kysaného zelí
vývar z vepřové hlavy

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme do zlatavé jíšky.

  2. Základ zalijeme 5 dl nálevu ze zelí a částí vývaru z hlav. Dobře rozšleháme. Do zabijačkové polévky přidáme bobkový list a nové koření. Podle potřeby hustotu polévky upravíme vývarem. Valašskou zabijačkovou polévku vaříme na mírném ohni za stálého míchání. Dochutíme kořením a prolisovaným česnekem.

  3. Valašskou zabíjačkovou polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!