Valašská ščedračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
250 g brambory
40 g tuk
1 ks cibule
100 g hrách
50 g pohanka
40 g hladká mouka
100 g sušené švestky
10 g sušené houby
100 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme sušený hrách ve studené vodě. Druhý den ho uvaříme ve stejné vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Sušené švestky namočíme a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme.

  2. Pohanku dvakrát spaříme vařící vodou a přidáme k hrachu společně s bramborami. Do směsi přidáme švestky a kořenovou zeleninu. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku.

  3. Jíšku přidáme k zelenině a pohance, přidáme prolisovaný česnek a polévku osolíme. Ščedračku vaříme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!