Valašská ščedračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 250 g brambory 40 g tuk 1 ks cibule 100 g hrách 50 g pohanka 40 g hladká mouka 100 g sušené švestky 10 g sušené houby 100 g kořenová zelenina
Postup Valašská ščedračka recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočíme sušený hrách ve studené vodě. Druhý den ho uvaříme ve stejné vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Sušené švestky namočíme a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme.
Pohanku dvakrát spaříme vařící vodou a přidáme k hrachu společně s bramborami. Do směsi přidáme švestky a kořenovou zeleninu. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku.
Jíšku přidáme k zelenině a pohance, přidáme prolisovaný česnek a polévku osolíme. Ščedračku vaříme do měkka.