Valašská roštěná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
2 ks klobása
2 lžičky čerstvé bylinky
4 plátky hovězí roštěnec
100 g sýr Blaťácké zlato
podle chuti
sůl
drcený pepř
Postup Valašská roštěná recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky očistíme, osušíme a na krajích několikrát nařízneme. Obrácenou paličkou maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Snížíme teplotu a roštěnky pozvolna dohotovíme.
Na opečené plátky masa rozložíme tenká kolečka ostřejší klobásy a posypeme je směsí nastrouhaného sýra a nasekaných čerstvých bylinek. V rozehřáté troubě nebo pod grilem zprudka zapečeme.
Valašskou roštěnou ihned podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.