Valašská roštěná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks klobása
2 lžičky čerstvé bylinky
4 plátky hovězí roštěnec
100 g sýr Blaťácké zlato
podle chuti
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky očistíme, osušíme a na krajích několikrát nařízneme. Obrácenou paličkou maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Snížíme teplotu a roštěnky pozvolna dohotovíme.

  2. Na opečené plátky masa rozložíme tenká kolečka ostřejší klobásy a posypeme je směsí nastrouhaného sýra a nasekaných čerstvých bylinek. V rozehřáté troubě nebo pod grilem zprudka zapečeme.

  3. Valašskou roštěnou ihned podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!