Kopřivová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
40 g máslo
2 ks žloutek
1 šálek mléko
tuk
1 miska kopřivy
mletý pepř
40 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku. Zalijeme ji vodou nebo vývarem a prošleháme

  2. Zatím nakrájíme kopřivy na nudličky a spaříme je. Kopřivy přidáme do základu omáčky. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Nakonec do polévky vmícháme žloutky rozmíchané v mléce nebo smetaně. Kopřivovou polévku již jen krátce povaříme

  3. Kopřivovou polévku podáváme třeba posypanou kostičkami rohlíku opečenými na másle

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!