Valašská kyselica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 100 g brambory majoránka 200 g klobása 4 kuličky jalovec 1 ks bobkový list 1 l masový vývar 1-2 špetky mletý černý pepř 200 g kysané zelí 0.3 l smetana na vaření 4 kuličky celý černý pepř 4 kuličky celé nové koření
Postup Valašská kyselica recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí propláchneme vodou a podle potřeby nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí uvaříme doměkka ve třetině vývaru, podle potřeby dolijeme vodou.
Z tuku a mouky vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a asi 1 hodinu vaříme spolu s kořením a česnekem. Na nakrájené a uvařené zelí přelijeme zcezenou polévkou. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu. Povaříme, až jsou brambory měkké. Valašskou kyselicu zjemníme smetanou a již krátce povaříme.
Valašskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem.