Valašská kyselica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
100 g brambory
majoránka
200 g klobása
4 kuličky jalovec
1 ks bobkový list
1 l masový vývar
1-2 špetky mletý černý pepř
200 g kysané zelí
0.3 l smetana na vaření
4 kuličky celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zelí propláchneme vodou a podle potřeby nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí uvaříme doměkka ve třetině vývaru, podle potřeby dolijeme vodou.

  2. Z tuku a mouky vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a asi 1 hodinu vaříme spolu s kořením a česnekem. Na nakrájené a uvařené zelí přelijeme zcezenou polévkou. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu. Povaříme, až jsou brambory měkké. Valašskou kyselicu zjemníme smetanou a již krátce povaříme.

  3. Valašskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!