Vaječný salát s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 ks vejce
200 g celer
1 ks jablko
100 g majonéza
350-400 g pórek
2 lžičky citronová šťáva
100 g bílý jogurt
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nahrubo nastrouháme. Celer dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme pár kapek citronové šťávy a uvaříme do poloměkka.

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jablko očistíme a nastrouháme.

  3. Zálivku připravíme smícháním jogurtu, majonézy, cukru, pepře, soli a citronové šťávy.

  4. Scezený celer, pórek, vejce a jablko vsypeme do mísy, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme v chladu alespoň hodinu odstát.

  5. Vaječný salát s celerem podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!