Vaječný koňak 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
25 cl rum
15 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 konzerva slazené kondenzované mléko (salko)
1 ks neslazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni svaříme slazené kondenzované mléko (90 - 120 minut).

  2. Cukr smícháme s vanilkovým a v nádobě promícháme s vejci.

  3. V nádobě, kde obvykle vyrábíme domácí likéry, promícháme rum se salkem a neslazeným mlékem. Promícháme s vaječnou směsí. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a necháme v chladu uležet.

  4. Vaječný koňak si můžeme připravit během celého roku, ale obvykle jej můžeme najít na stolech o Vánocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!