Vaječná rýže s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g slanina
2 ks vejce
0.5 ks cibule
300 g rýže
100 g uzenina
2 ks hřebíček
3 lžíce olej na smažení
na ozdobu
100 g sýr strouhaný
nasekaná pažitka
podle potřeby
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme rýži spolu s cibulí a hřebíčkem doměkka. Po uvaření obojí z rýže vyjmeme. Slaninu nakrájíme na kousky a necháme na rozpáleném oleji rozpustit. Přidáme pokrájenou uzeninu, osmažíme a zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vejci. Za stálého míchání necháme vejce zatuhnout. Hotovou směs zlehka vmícháme do rýže a dochutíme solí a pepřem.

  2. Vaječnou rýžovou směs s uzeninou můžeme na talíři posypat strouhaným sýrem a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!