Vaječná pomazánka s lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 lžíce máslo
120 g lučina
2 lžíce tatarská omáčka
5 ks tavený sýr
podle chuti
sůl
pažitka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Máslo, trojúhelníčky sýrů, lžíci tatarky a lučinu dobře promícháme. Vejce nasekáme na co nejvíce drobné kousky nebo nastrouháme. Pažitku nasekáme nadrobno.

  2. Vejce promícháme se sýrovou hmotou a dochutíme solí, pepřem a pažitkou. Do pomazánky můžeme přidat podle chuti ještě tatarku.

  3. Vaječná pomazánka s lučinou je výborná vychlazená a rozetřená na čerstvém pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!