Vaječná omeleta na pečených bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
0.5 kg brambory
1 ks cibule
1 ks červená paprika
6 ks cherry rajčátka
podle chuti
česnek
sůl
gouda
parmezán
provensálské koření
mletá sladká paprika
podle potřeby
olivový olej
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory oloupeme, osolíme a vsypeme do kulaté misky vhodné k pečení. Brambory vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme doměkka. Každých 10 minut promícháme.

  2. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou menší cibulku, jakmile zezlátne, přidáme oloupaný česnek, papriku a rajčata nakrájené na kostičky. Chvíli restujeme a pak vlijeme vajíčka smíchaná se solí, mletou sladkou paprikou, provensálským kořením, smetanou na vaření a nastrouhaným sýrem. Omeletu nejdříve opékáme 2 - 3 minuty na větším ohni, pak jej zeslabíme, přikryjeme a opékáme dalších cca 8 minut, aby směs nebyla úplně tekutá, ani tuhá.

  3. Připravenou vaječnou omeletu položíme na měkké brambory a ve formě společně10 minut zapékáme.

  4. Vaječná omeleta na pečených bramborách nejlépe chutná ihned po přípravě, pokrm je ideální na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!