Vaječná florentina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 balíček mražený špenát omáčka 0.5 lžíce sůl 2 dl smetana 3 dl voda 15 dkg čedar 1 lžíce plnotučná hořčice 0.5 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Vaječná florentina recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Čedar nastrouháme na struhadle najemno. Sýr smícháme s ostatními surovinami a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až vznikne hladká směs.
Mražený špenát uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a horký špenát navrstvíme do zapékací mísy. Ve špenátu vytvoříme tolik důlků, kolik použijeme vajec. Do každého důlku rozklepneme jedno vejce a takto připravený špenát osolíme a opepříme.
Povrch špenátu polijeme sýrovou omáčkou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby zhruba na 25 minut.
Hotový pokrm servírujeme na talíře a podáváme.