Vaječná florentina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 balíček mražený špenát
omáčka
0.5 lžíce sůl
2 dl smetana
3 dl voda
15 dkg čedar
1 lžíce plnotučná hořčice
0.5 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Čedar nastrouháme na struhadle najemno. Sýr smícháme s ostatními surovinami a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až vznikne hladká směs.

  2. Mražený špenát uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a horký špenát navrstvíme do zapékací mísy. Ve špenátu vytvoříme tolik důlků, kolik použijeme vajec. Do každého důlku rozklepneme jedno vejce a takto připravený špenát osolíme a opepříme.

  3. Povrch špenátu polijeme sýrovou omáčkou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby zhruba na 25 minut.

  4. Hotový pokrm servírujeme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!