Uzené zelí z titanového hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
700 g brambory
1 ks cibule
kmín
2 ks mrkev
jalovec
bobkový list
2 lžíce olivový olej
400 ml drůbeží vývar
450 g kysané zelí
4 plátky uzená šunka
2 ks česneková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zelí propláchneme

  2. Rozpálíme olej a nakrájené klobásy spolu s plátky uzené šunky 2 až 3 minuty opékáme. Jakmile máme opečené, dáme stranou. V rozpáleném oleji opečeme cibuli a mrkev doměkka. Přidáme zelí a brambory a za stálého míchání krátce osmažíme. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a směs dusíme 20 minut. Poté přimícháme osmahlou klobásu a uzenou šunku a dusíme do úplného změknutí brambor (asi dalších 20 minut). Výborné je i do druhého dne uleželé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!