Uzené v medu a mandlích recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce med 1 lžíce hrubá mouka 8 ks sušené švestky 40 dkg uzené maso 2 lžičky sezamové semínko 2 lžíce mandlové lupínky na ozdobu bazalka šalvej podle potřeby bageta olej na smažení podle chuti sladkokyselá chilli omáčka
Postup Uzené v medu a mandlích recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso (nejlépe rolovaná plec) nakrájíme na kousky, přibližně 2 x 1 x 1 cm. Mandlové lupínky rozdrtíme nahrubo. Med smícháme s hrubou moukou, mandlovými lupínky, sezamovým semínkem a sladkokyselou chilli omáčkou.
Kousky masa namáčíme do této směsi a smažíme v rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a v oleji krátce orestujeme sušené švestky překrojené na polovinu.
Uzené v medu a mandlích servírujeme na plátcích bagety, ozdobené švestkami a lístky šalvěje nebo bazalky apod.