Uzené v medu a mandlích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce med
1 lžíce hrubá mouka
8 ks sušené švestky
40 dkg uzené maso
2 lžičky sezamové semínko
2 lžíce mandlové lupínky
na ozdobu
bazalka
šalvej
podle potřeby
bageta
olej na smažení
podle chuti
sladkokyselá chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso (nejlépe rolovaná plec) nakrájíme na kousky, přibližně 2 x 1 x 1 cm. Mandlové lupínky rozdrtíme nahrubo. Med smícháme s hrubou moukou, mandlovými lupínky, sezamovým semínkem a sladkokyselou chilli omáčkou.

  2. Kousky masa namáčíme do této směsi a smažíme v rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a v oleji krátce orestujeme sušené švestky překrojené na polovinu.

  3. Uzené v medu a mandlích servírujeme na plátcích bagety, ozdobené švestkami a lístky šalvěje nebo bazalky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!