Uzené maso na pórku a vejcích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
směs
4 ks vejce
50 g máslo
500 g pórek
250 g uzené maso
na ozdobu
petrželka
100 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do kastrolku, podlijeme trochou osolené vody a dusíme doměkka asi 10 minut.

  2. Jakmile se voda vydusí, přidáme máslo, uzené maso nakrájené na kostičky, promícháme a dobře prohřejeme. Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí a ve směsi nezatuhnou. Nakonec maso dochutíme solí.

  3. Uzené maso na pórku a vejcích rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Uzené maso na pórku a vejcích můžeme podávat s pečivem i bez něj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!