Uzené maso na pórku a vejcích recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl směs 4 ks vejce 50 g máslo 500 g pórek 250 g uzené maso na ozdobu petrželka 100 g sýr
Postup Uzené maso na pórku a vejcích recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do kastrolku, podlijeme trochou osolené vody a dusíme doměkka asi 10 minut.
Jakmile se voda vydusí, přidáme máslo, uzené maso nakrájené na kostičky, promícháme a dobře prohřejeme. Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí a ve směsi nezatuhnou. Nakonec maso dochutíme solí.
Uzené maso na pórku a vejcích rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Uzené maso na pórku a vejcích můžeme podávat s pečivem i bez něj.