Uzená polévka z žebírek recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 ks brambory
1,5 lžíce majoránka
3 hrstě kroupy
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kostka masový bujon
2 kostky zeleninový bujon
4 kuličky celý černý pepř
750 g uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Žebra, kroupy, celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, sůl a bujon vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou po rysku

  2. Hrnec uzavřeme a po přivedení do varu vaříme 20 minut. Poté vyjmeme žebírka a koření, vsypeme brambory nakrájené na kostky a povaříme doměkka

  3. Polévku okořeníme majoránkou a přidáme dvě hrsti uzeného masa, které jsme ořezali z povařených žebírek. Zbytek masa můžeme použít například na šunkofleky

  4. Uzenou polévku z žebírek ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!