Uzená polévka se zelím recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
1/2 lžičky kmín
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
500 g kyselé zelí
150 ml smetana na vaření
10 kuliček celý černý pepř
300 g uzená krkovice v celku

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli a koření (celý černý pepř, nové koření a bobkový list) a spolu s očištěnou mrkví, petrželí a celerem zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Kysané zelí vymačkáme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme najemno

  2. Z másla, cibulky a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, ke které přidáme nakrájené kysané zelí a kmín, vše krátce orestujeme, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut. Pak do polévky přidáme nakrájené uzené maso a uvařené brambory. Polévku prohřejeme, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a cukrem

  3. Uzenou polévku se zelím a bramborem rozdělíme na porce a podáváme s tyrolskými žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!