Kuřecí játra dušená na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
petrželka
1 lžíce tuk
1 cibule
250 ml červené víno
mletý pepř
hladká mouka
sójová omáčka
worcesterská omáčka
500 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Slaninu s tukem vyškvaříme a zpěníme na ní cibuli. Přidáme játra a ze všech stran je orestujeme. Podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme asi 15 minut. Pak okořeníme pepřem a petrželkou. Podle chuti přidáme sójovou a worcesterskou omáčku

  3. Pokrm zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a krátce provaříme. Na závěr osolíme

  4. Vhodnou přílohou ke kuřecím játrům dušeným na víně je dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!