Uzená krkovička v chlebu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
smetana
275 ml voda
400 g hladká mouka
2 lžíce čerstvý tymián
1/2 balíčku sušené droždí
mletý černý pepř
1 snítka čerstvý rozmarýn
2 lžíce pomerančová marmeláda
1200 g uzená krkovice v celku
1/2 lžičky hořčice se semínky

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou krkovici bez kosti očistíme a uvaříme doměkka. Marmeládu promícháme s hořčicí dohladka

  2. Mezitím si připravíme těsto. Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sušené droždí, usekané bylinky, sůl, cukr a pepř. Vše zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Pak těsto opět řádně prohněteme a rozválíme na plát ve velikosti masa

  3. Uvařenou a okapanou krkovici ze vše stran opečeme na oleji, potřeme směsí pomerančové marmelády s hořčicí, pevně zabalíme do těsta a potřeme smetanou

  4. Takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíru při 190 °C přibližně 30 minut dozlatova. Pak troubu vypneme a plněný chleba necháme ještě asi 10 minut dojít

  5. Vychladlý chleba plněný krkovicí nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Uzená krkovice v chlebu se bude hodit i pro sváteční příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!