Utopenci se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 kostek cukr
1 lžička sůl
5 dl ocet
2 kg cibule
3 dl voda
10 ks špekáček
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
8 kuliček pepř
1 kg kyselé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nařízneme a vložíme do nich pepř a oloupanou cibuli.

  2. Nálev na utopence se zelím si připravíme z octa, vody, cukru, nového koření, soli, kuliček pepře a bobkového listu.

  3. Do láhve (3 -4 l) dáme vrstvu špekáčků, vrstvu cibule a zelí, prokládáme tak dlouho, až je láhev plná. Vše pak zalijeme horkým nálevem.

  4. Utopence se zelím necháme týden uležet a podáváme jako chuťovku s krajícem chleba a dobře vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!