Tyrolský závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
strouhanka
rozinky
1/2 balíčku prášek do pečiva
ořechy
2 lžíce cukr moučka
250 g hladká mouka
125 ml vlažné mléko
6 lžic rozpuštěné máslo
750 g jablko (kyselé)
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozkvedláme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Postupně zapracováváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout v chladničce

  2. Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka

  3. Těsto rozdělíme pouze na dva díly, každý rozválíme na délku plechu, potřeme olejem, střed posypeme strouhankou a poklademe strouhanými jablky, rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Strany přeložíme na střed a konce podhrneme

  4. Obě šišky dáme na vymazaný plech, lehce potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 - 45 minut dorůžova

  5. Před podáváním sypeme vanilkovým moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!