Tyrolský závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 ks vejce strouhanka rozinky 1/2 balíčku prášek do pečiva ořechy 2 lžíce cukr moučka 250 g hladká mouka 125 ml vlažné mléko 6 lžic rozpuštěné máslo 750 g jablko (kyselé) skořicový cukr
Postup Tyrolský závin
Postup přípravy receptu
-
V míse rozkvedláme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Postupně zapracováváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout v chladničce
Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka
Těsto rozdělíme pouze na dva díly, každý rozválíme na délku plechu, potřeme olejem, střed posypeme strouhankou a poklademe strouhanými jablky, rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Strany přeložíme na střed a konce podhrneme
Obě šišky dáme na vymazaný plech, lehce potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 - 45 minut dorůžova
Před podáváním sypeme vanilkovým moučkovým cukrem.