Tyrolský špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 kg brambory
2 ks cibule
1 lžíce kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
200 g tyrolský špek
podle chuti
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory necháme ve slupce, jen je dobře omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory nakrájíme na kolečka. Olej promícháme s kmínem a paprikou. Cibuli a špek nakrájíme na plátky.

  2. Bramborová kolečka potřeme ochuceným olejem a střídavě je napichujeme na špejli společně s cibulí a špekem. Tyrolské špízy osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.

  3. Takto připravené tyrolské špízy uložíme do pekáčku a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Ke konci balíčky se špízy opatrně rozevřeme a prudce dopečeme.

  4. Tyrolské špízy podáváme jako hlavní chod, přidáme čerstvou zeleninu a studenou omáčku podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!