Tyrolské knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
70 g špek
230 g rohlík
50 g hladká mouka
1 hrst čerstvá pažitka
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
podle potřeby
90 ml mléko

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a pokapeme je mlékem. Špek nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme také nadrobno.

  2. Do pánve vložíme máslo, na kterém opečeme cibuli se špekem a necháme vychladnout.

  3. Cibuli se špekem promícháme s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a vymačkanými rohlíky. Těstíčko osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným oříškem.

  4. Z těstíčka tvarujeme průměrně velké knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, jsou hotové.

  5. Tyrolské knedlíčky podáváme v teplém domácím vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!