Tyrolské knedlíčky do polévky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 70 g špek 230 g rohlík 50 g hladká mouka 1 hrst čerstvá pažitka podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř podle potřeby 90 ml mléko
Postup Tyrolské knedlíčky do polévky recept
Postup přípravy receptu
-
Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a pokapeme je mlékem. Špek nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme také nadrobno.
Do pánve vložíme máslo, na kterém opečeme cibuli se špekem a necháme vychladnout.
Cibuli se špekem promícháme s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a vymačkanými rohlíky. Těstíčko osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným oříškem.
Z těstíčka tvarujeme průměrně velké knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, jsou hotové.
Tyrolské knedlíčky podáváme v teplém domácím vývaru.