Tvarohový závin s broskvemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g listové těsto na potření 1 ks vejce náplň 1 ks vejce 200 g cukr krupice 500 g měkký tvaroh 4 ks kompotované broskve 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
Postup Tvarohový závin s broskvemi recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplň. Měkký tvaroh balený v pozlátku rozmícháme s vejcem a cukrem, do kterého jsme zamíchali lžíci vanilkového pudinku (pro ztuhnutí náplně). Kompotované broskve necháme okapat a nakrájíme na větší kousky.
Těsto rozválíme a přeneseme na máslem vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Samozřejmě můžeme použít již koupený rozválený plát těsta, to nám naši práci usnadní. Na těsto dáme polovinu tvarohové náplně, rovnoměrně broskve a znovu navrch tvaroh. Okraje jen přehneme přes sebe a konce pevně přitiskneme. Můžeme také potřít strany rozšlehaným vejcem, protože lépe drží u sebe.
Závin pečeme zhruba 20 minut při 180 °C. Po upečení posypeme závin cukrem moučka.
Tvarohový závin s broskvemi nakrájíme a podáváme.