Tvarohový závin s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g listové těsto
na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks vejce
200 g cukr krupice
500 g měkký tvaroh
4 ks kompotované broskve
1 lžíce vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň. Měkký tvaroh balený v pozlátku rozmícháme s vejcem a cukrem, do kterého jsme zamíchali lžíci vanilkového pudinku (pro ztuhnutí náplně). Kompotované broskve necháme okapat a nakrájíme na větší kousky.

  2. Těsto rozválíme a přeneseme na máslem vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Samozřejmě můžeme použít již koupený rozválený plát těsta, to nám naši práci usnadní. Na těsto dáme polovinu tvarohové náplně, rovnoměrně broskve a znovu navrch tvaroh. Okraje jen přehneme přes sebe a konce pevně přitiskneme. Můžeme také potřít strany rozšlehaným vejcem, protože lépe drží u sebe.

  3. Závin pečeme zhruba 20 minut při 180 °C. Po upečení posypeme závin cukrem moučka.

  4. Tvarohový závin s broskvemi nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!