Tvarohový nákyp s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 lžíce máslo
4 ks žloutek
50 g rozinky
4 ks bílek
500 g tvaroh
1 lžíce med
100 g cukr krupice
100 g kandované ovoce
2 lžíce dětská krupice
50 g kandovaná pomerančová kůra
podle potřeby
máslo na vymazání
cukr krupice na vysypání
na potření
ovocný sirup

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce prolisujeme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, sůl, kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme.

  2. Mezitím si spaříme rozinky, kandované ovoce nakrájíme na malé kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vše smícháme s připravenou směsí. Nakonec vmícháme trochu medu.

  3. Tvarohové těsto dáme do varného skla, které jsme předtím vymazali máslem a vysypali cukrem.

  4. Těsto vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí. Tvarohový nákyp s kandovaným ovocem podáváme ještě horký a přeléváme ovocným sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!