Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a višněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
125 g cukr
2 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
800 g zakysaná smetana
1 lžička citronová kůra
2 lžíce citronová štáva
těsto
75 g cukr
6 lžic olej
1 špetka sůl
6 lžic mléko
1 lžička prášek do pečiva
300 g hladká mouka
150 g nízkotučný tvaroh
podle potřeby
700 g višně
4 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Višně vypeckujeme.

  2. Prosetou mouku s práškem do pečiva promícháme v míse. Přidáme tvaroh, sůl, cukr, mléko a olej. Pomocí robotu vypracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu.

  3. Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou.

  4. Na těsto uhladíme smetanový krém a na krém poukládáme višně. Višně posypeme mandlemi a koláč vložíme do trouby, ale snížíme teplotu na 180 °C. Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a třešněmi pečeme asi 20 - 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.

  5. Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a třešněmi podáváme ke kávě i k čaji jako lahodný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!