Tvarohový dortík s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
125 g máslo
1-2 lžíce kakao
300 ml smetana
0.5 balíčku prášek do pečiva
175 g cukr krupice
7 plátků želatina
250 g mascarpone
200 g polohrubá mouka
250 g nízkotučný tvaroh
850 g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Broskve scedíme a tři kousky nakrájíme na kostičky. Máslo a 125 g cukru utřeme. Vmícháme vejce. Poté přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a 2 lžíce smetany. Těsto zpracujeme a polovinu vložíme do vymaštěné a vysypané dortové formy. Do druhé poloviny těsta vmícháme 1 - 2 lžíce kakaa a rozetřeme na světlé těsto. Poklademe broskvemi a pečeme na 180 ° asi 35 minut.

  2. Na krém si podle návodu připravíme 4 plátky želatiny. Smícháme mascarpone s tvarohem a zbylým cukrem. Připravenou želatinu promícháme s tvarohovou směsí. Smetanu ušleháme a přidáme do krému, který rozetřeme na upečený korpus. Dáme vychladit.

  3. Zbytek broskví rozmixujeme, 3 plátky želatiny připravíme podle návodu a přidáme k broskvovému pyré. Jakmile začne poleva tuhnout, rozetřeme ji na dort.

  4. Tvarohový dortík s broskvemi necháme ztuhnout a můžeme začít slavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!