Tvarohovo-jablečný pohár recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
2 ks jablko
400 g tvaroh
3 lžíce citronová šťáva
4 lžíce ovesné vločky
na potření
olej
podle chuti
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka přepůlíme, zbavíme jádřince a jednů půlku si necháme na ozdobu. Zbylá jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme je citronovou šťávou a dusíme asi 3 minuty. Vložíme do studené vody vychladnout.

  2. 2 lžíce cukru nasypeme na pánev a na středním plameni ho necháme zkaramelizovat. Přisypeme vločky a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Vločkový krokant rozetřeme na alobal potřený olejem a necháme ho zchladnout. Poté krokant nasekáme.

  3. Tvaroh smícháme se zbylým cukrem i skořicí, přidáme podušená jablka a směsí naplníme vychladlé dezertní poháry. Povrch uhladíme, posypeme krokantem a ozdobíme zbylou půlkou jablka nakrájenou na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!