Tvarohové knedlíky z pohankové mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
250 ml tvaroh
0.5 kelímku zakysaná smetana
podle potřeby
máslo
strouhanka
hladká pohanková mouka
náplň
švestky
podle chuti
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Protože jsem neměla doma polohrubou mouku a ani krupici, zaimprovizovala jsem. Recept je povedený, doporučuji vyzkoušet.

  2. Smícháme netučný tvaroh se zakysanou smetanou, přidáme kousek másla, 1 vejce, špetku soli a vše dobře promícháme. Poté střídavě přisypáváme pohankovou mouku a strouhanku, dokud těsto neztuhne. Nechtěla jsem, aby knedlíky byly tvrdé, takže se v konečné podobě trochu lepilo.

  3. V navlhčených dlaních vyválíme vždy kousek těsta na placku, do které zabalíme půlku švestky. K naplnění lze samozřejmě použít jakékoliv ovoce.

  4. Připravené tvarohové knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme cca 6 - 7 minut. Když vyplavou, vyjmeme je z vody a rozdělíme na talíře.

  5. Tvarohové knedlíky z pohankové mouky posypeme trochou třtinového cukru a polijeme máslem. Kupodivu byly knedlíky z pohankové mouky velice dobré, jemné a recept vystačí na cca 10 kousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!