Tvarohová strouhaná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce kakao
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
100 g cukr moučka
400 g hladká mouka
250 g Hera
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
3 ks žloutek
0 l mléko
4 ks bílek
200 g cukr moučka
500 g měkký tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku, přidáme kypřící prášek, cukr, kakao, vše dobře promícháme a přidáme zbývající ingredience (Hera, žloutek, mléko), vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dva kusy a dáme do rána do mrazáku.

  2. Náplň: Tvaroh, žloutky a cukr promícháme, přidáme pudink, který jsme udělali z 0,5 l mléka a nakonec přimícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků.

  3. Zmrzlé těsto strouháme na hrubém struhadle na vymazaný a moukou vysypaný plech, těsto rozdělíme tak, aby bylo nastrouhané po celém plechu. Na tuto vrstvu rozetřeme tvarohovou náplň, pak přikryjeme druhým dílem strouhaného těsta.

  4. Tvarohovou strouhanou buchtu upečeme ve vyhřáté troubě, až nám povrch pěkně zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!