Tvarohová pomazánka z uzené makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 ks citron
2 lžičky plnotučná hořčice
0 ks uzená makrela
1 balení polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli nakrájíme na jemno. Vezmeme polovinu uzené makrely, maso vybereme, rozmělníme a přitom zbavíme jemných kostí.

  2. Nakrájenou cibuli smícháme s vaničkou tvarohu, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice a pořádně hmotu promícháme. Maso z makrely nasypeme na tvarohovou hmotu a řádně vmícháme. Nakonec pokapeme šťávou z poloviny citronu podle chuti. Pomazánku necháme odležet v lednici alespoň 30 minut.

  3. Tvarohovou pomazánku z uzené makrely natíráme na rozpůlené housky, nebo jiné pečivo. Pomazánku lze použít na chlebíčky a ozdobit měsíčkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!