Tvarohová nádivka na koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
3 lžíce mléko
0.5 ks citron
250 g tvaroh
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek oddělíme od bílku.

  2. Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme vanilkový a moučkový cukr, tvaroh a mléko. Ke směsi přistrouháme kůru z jedné poloviny citronu a důkladně promícháme, nebo ručním šlehačem ušleháme.

  3. Z bílku ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do tvarohu.

  4. Tvaroh můžeme vylepšit ještě hrstkou rozinek, ale není podmínkou. Pokud bychom tvaroh nanášeli na koláč cukrářským pytlíkem s ozdobnou špičkou, tak rozinky do tvarohu nedáváme. Rozinky by kovovou špičku ucpávaly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!