Tvarohová dvoubarevná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
těsto 2
2 ks vejce
1 hrnek mléko
2 kelímky tvaroh
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Na kakaové těsto smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr, vejce, olej, mléko a špetku nastrouhané citronové kůry.

  2. Na tvarohové těsto smícháme tvaroh, vanilkový cukr, vanilkový pudink (prášek), cukr moučka, vejce a mléko. V případě, že použijeme tvaroh vaničkový, ten hodně mokrý, ubereme alespoň půl hrnku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.

  3. Do tukem vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého plechu nalijeme přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřeme do všech koutů a na něj navrstvíme tvarohové těsto. Navrch nalijeme zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnáme povrch.

  4. Tvarohovou dvoubarevnou buchtu pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 150 - 180 °C. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto nám bude sice špinit špejli až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

  5. Tvarohovou dvoubarevnou buchtu po vychladnutí nakrájíme a servírujeme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!