Tvarohová bábovka s čokoládou Margot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
1 ks máslo
1 hrnek mléko
250 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
350 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
1 ks kypřící prášek do pečiva
1 ks čokoláda Margot
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si velkou mísu, v níž ušleháme žloutky s cukrem, máslem (tukem na pečení), tvarohem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Do husté hmoty potom přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, mléko, nastrouhanou čokoládu Margot a nakonec ušlehaný bílkový sníh.

  2. Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Někdy formu vysypu kokosem. Místo bábovky můžeme použít formu na velikonočního beránka. Tvarohovou bábovku s čokoládou Margot pečeme cca 45 minut ve vyhřáté troubě. Ze začátku přikrýváme bábovku pečícím papírem, který před dopečením sundáme.

  3. Tvarohovou bábovku s čokoládou Margot podáváme nakrájenou na dílky třeba k odpolední kávičce.

  4. Upozornění: Těsto není řídké, dáváme ho do formy lžící.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!