Tvaroh naslano s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks menší cibule
1 ks měkký tvaroh
1 lžíce sádlo nebo přiměřeně slanina
podle potřeby
sůl
podle chuti
chilli paprička
brynza

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo vyškvařené slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Pozor, aby nezačala hnědnout, pak vložíme vaničku nebo kostku tvarohu. Nepoužívám nízkotučný, je to skoro samá voda, ale ani ne tučný, sádlo nebo slanina je již obsažené. Tvaroh rozmělníme vařečkou na menší kousky a na mírnějším plameni necháme tvaroh za občasného promíchání rozpustit.

  2. Tvaroh osolíme, já přidávám ještě chilli koření nebo papričky a brynzu, je to potom pikantnější. Po vypaření vody přidáme vejce a promícháme jako smaženici.

  3. Tvaroh naslano s vejcem podáváme s chlebem nebo suchými topinkami.

  4. Toto jídlo lze připravit i jako vegetariánské. Sádlo lze obměnit např. i olivovým olejem a slaninu vynecháme zcela nebo ji nahradíme šunkou. Uzeninu lze vynechat úplně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!