Turecký med s arašídy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 ks bílek
200 g med
350 g cukr moučka
250 g arašídy
100 g proslazená pomerančová kůra
podle potřeby
dortové oplatky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pomerančovou kůru zakrájenou nadrobno z dobře omytého pomeranče. Použít lze i zakoupenou. Obojí varianta ale musí splňovat podmínku - kůra musí být proslazená. Arašídy nasekáme.

  2. Ve vroucí vodní lázni šleháme bílky s cukrem do úplného zhoustnutí. Pak (za dalšího šlehání) přidáváme po troškách tekutý med. Nakonec přimícháme rozsekané arašídy, nadrobno pokrájenou pomerančovou kůru a důkladně zamícháme.

  3. Hmotu roztíráme ve dvoucentimetrové vrstvě mezi dvě dortové oplatky. Zatížíme prkénkem, necháme ztuhnout a turecký med krájíme na čtverečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!