Tuňákový salát s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks cibule
200 g tuňák v oleji
1 špetka cukr krupice
100 g bílé kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka slijeme, vejce uvaříme, zchladíme a oloupeme.

  2. Konzervovaného tuňáka (ne drť) a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, přidáme k ostatnímu. Ze zelí vymačkáme šťávu a společně promícháme. Salát z tuňáka osolíme, opepříme a můžeme přidat i malou špetku krupicového cukru.

  3. Tuňákový salát s vejcem necháme chvíli proležet a podáváme vychlazený s nejrůznějšími druhy pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!