Tuňákový salát s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce majonéza
1 ks šalotka
2 ks kyselá okurka
5 ks sterilovaná kukuřice
2 ks středně velké rajče
1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě (kousky) či losos
podle chuti
sůl
0.5 ks citron
mletý černý pepř
mletá sladká parika

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata krátce spaříme, oloupeme, vykrojíme zbytek stopky a nakrájíme na malé kousky. Z citronu vymačkáme šťávu, šalotku očistíme a najemno nakrájíme, na kousky nasekáme i kyselé okurky.

  2. Rajčata dáme do mísy, přidáme tuňáka rozděleného na menší kousky, šalotku (nebo 2 čerstvé cibulky) a kyselé okurky, kukuřici. Salát zakápneme citronem, osolíme a podle chuti přidáme sladkou papriku a mletý černý pepř. Promícháme s majonézou.

  3. Tuňákový salát s rajčaty necháme chvíli uležet v lednici a jíme s čerstvými rohlíky či jakkoliv jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!