Krémová květáková polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks brambory
250 ml smetana
kmín
voda
1 ks květák
muškátový oříšek
1 lžička sypké polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme. Po uvaření růžičky květáku vyjmeme a rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vložíme zpět do hrnce a druhou polovinu rozdělíme na mini růžičky, které prozatím necháme stranou

  2. Do vývaru přidáme 2 - 3 střední brambory nakrájené na kostičky. Necháme chvilku vařit. Po cca 10 minutách rozmixujeme tyčový mixérem, když je vše rozmixované, přidáme smetanu. Nakonec přidáme drcený či mletý kmín a muškátový oříšek. Necháme povařit cca 10 minut, poté již můžeme servírovat. Kdo má rád hustší polévku, může zahustit mohou nebo solamylem

  3. Krémovou květákovou polévku se smetanou rozlijeme do talířů či misek, na ozdobu můžeme dát čerstvou pažitku, petrželku či libeček. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!