Tuňákový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 svazek pažitka 300 g tuňák 1 lžíce citronová šťáva 1 ks ledový salát 12 ks černé olivy 2 ks červené jablko 1 ks salát lollo biondo zálivka 3 lžíce olej 1 lžička sůl 2 lžíce ocet 1 lžíce hořčice 0.5 lžíce cukr moučka 0.5 lžičky mletý bílý pepř
Postup Tuňákový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a kráječem nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Olivy bez pecek přepůlíme.
Smícháme olej, ocet a hořčici. Zálivku dochutíme solí, cukrem i pepřem. Můžeme se řídit vlastní chutí a ne uvedenými poměry ingrediencí.
Omyté saláty rozebereme na listy, vykrojíme tvrdý košťál a větší listy natrháme. Listy rozdělíme do salátových misek a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na salát rozdělíme tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě), olivy, kolečka vajec i kostičky jablek. Všechno potom přelijeme zálivkou.
Tuňákový salát podáváme s čerstvým bílým pečivem.