Tuňákový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 svazek pažitka
300 g tuňák
1 lžíce citronová šťáva
1 ks ledový salát
12 ks černé olivy
2 ks červené jablko
1 ks salát lollo biondo
zálivka
3 lžíce olej
1 lžička sůl
2 lžíce ocet
1 lžíce hořčice
0.5 lžíce cukr moučka
0.5 lžičky mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a kráječem nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Olivy bez pecek přepůlíme.

  2. Smícháme olej, ocet a hořčici. Zálivku dochutíme solí, cukrem i pepřem. Můžeme se řídit vlastní chutí a ne uvedenými poměry ingrediencí.

  3. Omyté saláty rozebereme na listy, vykrojíme tvrdý košťál a větší listy natrháme. Listy rozdělíme do salátových misek a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na salát rozdělíme tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě), olivy, kolečka vajec i kostičky jablek. Všechno potom přelijeme zálivkou.

  4. Tuňákový salát podáváme s čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!