Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
120 ml olej
sůl
80 ml rum
100 ml mléko
16 g droždí
400 g hladká mouka
tuk na vymazání
200 g sušené švestky
1,6 l vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, olej, droždí, cukr, mléko, sůl a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout

  2. Potom z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v troubě při 170 °C dozlatova

  3. Švestky podusíme v rumu, poté vmícháme do teplého vanilkového pudinku a přelijeme hotové buchtičky

  4. Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu podáváme jako výborný sladký pokrm k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!