Tuňáková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg šunka 1-2 lžičky majoránka 1 špetka kmín 1 láhev kečup 2 plátky eidam 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 2 ks vejce natvrdo 1 balíček listové těsto (rozválený plát)
Postup Tuňáková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibulku nadrobno, šunku a sýr na kostičky, poté i uvařená vajíčka.
Vše dáme do mísy, přidáme ostrý nebo jemný kečup (podle chuti), lžičku majoránky a špetku kmínu. Smícháme a nakonec přidáme konzervu tuňáka, ze které vylijeme šťávu.
Tuňákovou směsí potřeme rozválený plát listového těsta, smotáme do rolády a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut. Po upečení počkáme, až tuňáková roláda vychladne, poté můžeme nakrájet.
Tuňáková roláda je chutná, jednoduchá a rychlá.