Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
koriandr
koriandr
máta
2 ks šalotky
chilli papričky
citronová šťáva
bílý jogurt
mletý kmín
římský kmín
mletý černý pepř
0,75 kg mleté jehněčí maso

Postup přípravy receptu

  1. Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo

  2. Mezitím k mletému masu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr. Římský kmín a chilli papričky přendáme do hmoždíře a rozmělníme, pak přisypeme k masu

  3. Směs promícháme a naneseme na kovové jehly. Špízy vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran zhruba 10 minut

  4. Teď si připravíme jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmícháme citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu

  5. Jehněčí kebab nandáme na talíř a podáváme spolu s jogurtovou omáčkou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!