Jehněčí kolínko na kořenové zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
15 g máslo
150 g celer
0,5 dl voda
2 snítky rozmarýn
150 g mrkev
150 g petržel
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
2 ks jehněčí kolínko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme. Do pekáčku dáme mrkev, petržel, celer, cibuli a promícháme. Na zeleninu dáme rozmarýn. Troubu předehřejeme na 150 °C

  2. Jehněčí kolínko podle potřeby očistíme a pokud ho máme i s kloubem, odstraníme ho. Měla jsem velmi malé, syrové mělo i s kostí pouhých 350 g. Do změklého másla přidáme prolisovaný česnek a máslem důkladně potřeme obě kolínka. Nakonec je osolíme mořskou solí a položíme na zeleninu. Přilijeme vodu, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Jehněčí kolínko na kořenové zelenině pečeme 60 - 75 minut. Pokud máte kolínka větší, pečte jej klidně i 2 hodiny. Nezvyšujte ale teplotu, kolínka se vysuší

  3. Upečená jehněčí kolínka na kořenové zelenině podáváme na nahřátých talířích. Můžou být bez přílohy jako lehká večeře nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!