Jehněčí kolínko na kořenové zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 15 g máslo 150 g celer 0,5 dl voda 2 snítky rozmarýn 150 g mrkev 150 g petržel 1 ks červená cibule mletý černý pepř 2 ks jehněčí kolínko
Postup Jehněčí kolínko na kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme. Do pekáčku dáme mrkev, petržel, celer, cibuli a promícháme. Na zeleninu dáme rozmarýn. Troubu předehřejeme na 150 °C
Jehněčí kolínko podle potřeby očistíme a pokud ho máme i s kloubem, odstraníme ho. Měla jsem velmi malé, syrové mělo i s kostí pouhých 350 g. Do změklého másla přidáme prolisovaný česnek a máslem důkladně potřeme obě kolínka. Nakonec je osolíme mořskou solí a položíme na zeleninu. Přilijeme vodu, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Jehněčí kolínko na kořenové zelenině pečeme 60 - 75 minut. Pokud máte kolínka větší, pečte jej klidně i 2 hodiny. Nezvyšujte ale teplotu, kolínka se vysuší
Upečená jehněčí kolínka na kořenové zelenině podáváme na nahřátých talířích. Můžou být bez přílohy jako lehká večeře nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.