Tuňáková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 2 ks paprika 30 dkg brambory 2 ks cibule 5 ks rajče 1 ks citron 200 ml červené víno mletý černý pepř mletá pálivá paprika 40 dkg čerstvý tuňák
Postup Tuňáková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka nakrájíme na kousky a pokapeme šťávou z citronu. Osolíme, opepříme a necháme 15 minut odležet. Cibuli a česnek nasekáme, papriky nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a papriky a dusíme asi 5 minut na mírném ohni. Poprášíme mletou paprikou a přimícháme rajčata. Osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Do základu polévky přilijeme víno a vaříme, než jsou brambory skoro měkké. Vložíme tuňáka, zamícháme a vaříme asi 10 minut.
Tuňákovou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak.