Tuňáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks paprika
30 dkg brambory
2 ks cibule
5 ks rajče
1 ks citron
200 ml červené víno
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
40 dkg čerstvý tuňák

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka nakrájíme na kousky a pokapeme šťávou z citronu. Osolíme, opepříme a necháme 15 minut odležet. Cibuli a česnek nasekáme, papriky nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a papriky a dusíme asi 5 minut na mírném ohni. Poprášíme mletou paprikou a přimícháme rajčata. Osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Do základu polévky přilijeme víno a vaříme, než jsou brambory skoro měkké. Vložíme tuňáka, zamícháme a vaříme asi 10 minut.

  3. Tuňákovou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!