Tuňák s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 hrst žampiony
2 lžíce olivový olej
100 g rajský protlak
100 g sterilovaný hrášek
2 lžíce nasekaná bazalka
250 g krátké těstoviny
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm do zesklovatění cibuli, pak přidáme žampiony a podusíme doměkka. Když jsou žampiony téměř hotové, přidáme scezený hrášek a tuňáka. Promícháme, přidáme rajský protlak, ochutíme nasekanou bazalkou, solí a pepřem.

  3. Promícháme a ještě chvíli společně podusíme. Hotovou tuňákovou směs promícháme s vařenými těstovinami a podáváme.

  4. Tuňáka s těstovinami lze podávat jako teplý i studený pokrm. Obojí chutná výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!