Tuňák s těstovinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1 hrst žampiony 2 lžíce olivový olej 100 g rajský protlak 100 g sterilovaný hrášek 2 lžíce nasekaná bazalka 250 g krátké těstoviny podle chuti sůl pepř
Postup Tuňák s těstovinami recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky.
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm do zesklovatění cibuli, pak přidáme žampiony a podusíme doměkka. Když jsou žampiony téměř hotové, přidáme scezený hrášek a tuňáka. Promícháme, přidáme rajský protlak, ochutíme nasekanou bazalkou, solí a pepřem.
Promícháme a ještě chvíli společně podusíme. Hotovou tuňákovou směs promícháme s vařenými těstovinami a podáváme.
Tuňáka s těstovinami lze podávat jako teplý i studený pokrm. Obojí chutná výtečně.