Tuňák podle Rudolfa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce bylinkový olej
marináda
1 ks cibule
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
lžička oregano
lžička mletý zázvor
1 špetka sušené chilli
1 lžička česneková pasta
1 balíček olivy plněné papričkou
příloha
200 g těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Vlastní pastu připravuji den předem. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Tuňáka i s nálevem vyklopíme do terinky, přidáme moka lžičku česnekové pasty a cibuli. Podle chuti vmícháme ostatní koření. Olivy slijeme a pokrájíme na čtvrtky.

  2. Tuňákovou pastu necháme v terince do druhého dne uležet, aby se chutě a vůně propojily. Nedáváme ji do lednice, ale jen tak lehce do chladu.

  3. Druhý den v běžně solené vodě s přídavkem 2 polévkových lžic oleje uvaříme těstoviny (mašličky, spirálky, vrtulky), které neproplachujeme studenou vodou!

  4. Tuňákovou pastu vložíme na talíři doprostřed porce horkých těstovin a je hotovo.

  5. Tuňáka podle Rudolfa zdobíme podle fantazie. Třeba čerstvým kouskem zelené nati. Popíjet doporučuji bílé víno a tramín červený. Česnek může být pro někoho antikoncepční, pro žlučníkáře uvážlivě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!