Tuňák podle Rudolfa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce bylinkový olej marináda 1 ks cibule 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě lžička oregano lžička mletý zázvor 1 špetka sušené chilli 1 lžička česneková pasta 1 balíček olivy plněné papričkou příloha 200 g těstoviny
Postup Tuňák podle Rudolfa recept
Postup přípravy receptu
-
Vlastní pastu připravuji den předem. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Tuňáka i s nálevem vyklopíme do terinky, přidáme moka lžičku česnekové pasty a cibuli. Podle chuti vmícháme ostatní koření. Olivy slijeme a pokrájíme na čtvrtky.
Tuňákovou pastu necháme v terince do druhého dne uležet, aby se chutě a vůně propojily. Nedáváme ji do lednice, ale jen tak lehce do chladu.
Druhý den v běžně solené vodě s přídavkem 2 polévkových lžic oleje uvaříme těstoviny (mašličky, spirálky, vrtulky), které neproplachujeme studenou vodou!
Tuňákovou pastu vložíme na talíři doprostřed porce horkých těstovin a je hotovo.
Tuňáka podle Rudolfa zdobíme podle fantazie. Třeba čerstvým kouskem zelené nati. Popíjet doporučuji bílé víno a tramín červený. Česnek může být pro někoho antikoncepční, pro žlučníkáře uvážlivě.