Trhanec s malinovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
30 g máslo
0 l mléko
40 g rozinky
250 g polohrubá mouka
omáčka
2 lžičky rum
100 g cukr moučka
250 g malina

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s troškou soli v pevný sníh. Rozinky namočíme v rumu. Mouku prosejeme do misky a promícháme s mlékem, aby byla bez hrudek. Přidáme žloutky, cukr, sůl a rozpuštěné máslo. K promíchanému těstu nakonec přidáme rumové rozinky a ručně přišleháme sníh z bílků.

  2. Z těsta smažíme na pánvi téměř bez tuku klasické palačinky.

  3. V další pánvi prohřejeme cukr moučka s malinami a troškou rumu, přičemž rum necháme vyprchat. Hotové palačinky natrháme na kousky a přeléváme malinovou omáčkou.

  4. Trhanec s malinovou omáčkou ihned podáváme jako delikátní teplý dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!