Trhanec s malinovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 40 g cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 30 g máslo 0 l mléko 40 g rozinky 250 g polohrubá mouka omáčka 2 lžičky rum 100 g cukr moučka 250 g malina
Postup Trhanec s malinovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s troškou soli v pevný sníh. Rozinky namočíme v rumu. Mouku prosejeme do misky a promícháme s mlékem, aby byla bez hrudek. Přidáme žloutky, cukr, sůl a rozpuštěné máslo. K promíchanému těstu nakonec přidáme rumové rozinky a ručně přišleháme sníh z bílků.
Z těsta smažíme na pánvi téměř bez tuku klasické palačinky.
V další pánvi prohřejeme cukr moučka s malinami a troškou rumu, přičemž rum necháme vyprchat. Hotové palačinky natrháme na kousky a přeléváme malinovou omáčkou.
Trhanec s malinovou omáčkou ihned podáváme jako delikátní teplý dezert.