Třešňový koláč z tvarohového těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
220 g máslo
3 lžíce máslo
250 g tvaroh
250 g cukr krupice
3 lžíce cukr moučka
3/4 kg třešně
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce hrubá mouka
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh, krupicový i vanilkový cukr a rozklepneme 4 celá vejce. Přilijeme rozpuštěné máslo a rozmícháme v hladké těsto. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Po částech ji vmícháváme do tvarohového těsta

  2. Třešně omyjeme a vypeckujeme

  3. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, hustě poklademe třešněmi

  4. Ze změklého másla, hrubé mouky a cukru rozžmouláme pomocí prstů drobenku

  5. Drobenkou posypeme připravený třešňový koláč a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Koláč pečeme asi 25 - 30 minut, dokud není povrch zlatavý

  6. Třešňový koláč z tvarohového těsta podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!